TENIS

Đoković: Smjena generacija je neizbježna i ona dolazi

Prvi reket svijeta kaže kako više ne obraća pažnju na ATP listu kao ranije

Đoković: Koncentriran sam na gren slem turnire. AGENCIJE

A. Vatreš

10.5.2021

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković priprema se za nastup na ATP turniru u Rimu, a za strane medije govorio je o mnogim interesantnim temama, uključujući "ofanzivu" mlađe teniske generacije.

- Rezultati to govore, tu nema dileme. Igrači poput Cicipasa (Tsitsipas), Medvedeva, Zvereva i ostalih igraju sve bolje, osvajaju turnire i poene. Smjena generacija je neizbježna u vrhu muškog tenisa i ona dolazi. Da li će se dogoditi sljedećeg mjeseca ili sljedeće godine – ne znam. Lično, više ne obraćam toliko pažnju na ATP listu kao što sam ranije. Uspio sam da oborim rekord i to mi je bio fokus. Sada sam koncentriran na gren slem turnire i pokušavam da na njima budem na svom vrhuncu - rekao je Đoković.

Od obaranja spomenutog rekorda Đoković više nije u obavezi da igra mnogo turnira kako bi zadržao prvo mjesto.

- Raspored je svakako drugačiji. Ne bih rekao da se osjećam čudno – radovao sam se tom trenutku u svojoj karijeri u kojoj imam više vremena za porodicu i stvari koje me interesuju. Ipak, i dalje igram određeni broj turnira kako bih se optimalno pripremio za gren slem turnire. Mislim da su četiri turnira pred Rolan Garos, koliko ću odigrati, sasvim dovoljno da budem spreman za Pariz, a tu želim da budem na svom vrhuncu - istakao je srbijanski teniser.

On će na startu turnira odmjeriti snage s Amerikancem Tejlorom Fricom (Taylor Fritz), koji mu je bio protivnik u 1/16 finala Australijan Opena.

Taj meč igra se sutra od 13:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.