TENIS

Boravak u BiH mu dobro došao: Novak Đoković u polufinalu Rima

Meču je završen gotovo 24 sata nakon početka

Novak Đoković. Arhiva

Piše: G. Šumar

15.5.2021

Novak Đoković savladao je Stefanosa Cicipasa (Stefanos Tsitsipas) sa 4:6, 7:5, 7:5, u četvrtfinalu turnira u Rimu. Meču je završen gotovo 24 sata nakon početka. 


Pripreme u Visokom i Sarajevu

Tokom petka je meč dva puta bio prekinut zbog kiše. Prvi prekid je trajao tri sata, a nakon povratka je odigrano tek nekoliko gemova.

Kakav tenis - strašan! Spektakularno četvrtfinale Rima poslije dvodnevne nadljudske borbe pripalo je Novaku Đokoviću. Srbijanski as slavio je protiv petog igrača svijeta Cicipasa, nakon priprema za turnir u Rimu koje je obavio u Visokom i Sarajevu.

Imao je Grk vodstvo u setovima i brejk prednosti u drugom, ali onda je svjetski broj jedan izvukao "iz rukava" onaj svoj čuveni adut - epsku mentalnu snagu i po ko zna koji put potvrdio da ga baš taj segment čini jednim od najvećih sportista u historiji.


Cicipas je čak servirao za meč, ali...

Zaostajao je Đoković i danas, vraćao se više puta, Cicipas je čak servirao za meč, međutim kada je prekoputa vas takav as, dok ga ne vidite na koljenima niste pobijedili. A taj na koljena ne pada. Tri puta je ustao iz nokdauna, izvukao nekakvu čudesnu snagu kad je bilo najvažnije i ostao u igri za plasman u svoje 11. rimsko finale, odnosno za šesti trofej u Večnom gradu.

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje od šest sati da se oporavi i pripremi za novi spektakl.

Inače, Lorenco Sonego (Lorenzo Sonego) bit će rival Đokoviću u polufinalu Mastersa u Rimu. Italijan je poslije velikog preokreta savladao favorizovanog Andreja Rubljova (Andrey Rublev) - 3:6, 6:4, 6:3.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.