MASTERS U RIMU

Đoković: Opet Rafa i ja – mi „starci“ ne odustajemo

Rafa i ja smo se malo šalili u svlačionici pošto sam ja pobijedio Cicipasa. Kroz šalu smo rekli da mi starci ne odustajemo, rekao je Đoković koji se za turnir u Rimu pripremao u Visokom i Sarajevu

Novak Đoković. Arhiva

G. Šumar

16.5.2021

Finale kojeg su se ljubitelji tenisa u Vječnom gradu već nagledali prethodnih godina, pošto su se Rafael Nadal i Novak Đoković od 2007. godine na ovamo pet puta sastajali u finalu ATP turnira u Rimu. Španac je uspješniji sa tri pobjede, naspram dvije, koliko ima trenutno prvi reket svijeta. Također, Nadal je ovaj turnir osvajao ukupno devet puta, dok je Đoković na pobjedničkom postolju turnira u glavnom gradu Italije stajao u pet navrata, posljednji put prethodne sezone, kada je u finalu u dva seta savladao Dijega Švarcmana (Diego Schwartzman . 



Put do finala

Rafael Nadal. Arhiva

Ovog puta ga očekuje neuporedivo teži zadatak, posebno jer je u subotu - jučer, odigrao dva meča, prvo četvrtfinalni sa Stefanosom Cicipasom (Tsitsipas), a zatim i polufinalni sa Lorencom Sonegom (Lorenzo), dobivši oba poslije velikih borbi u tri seta, dok je Nadal svojim rivalima u dosadašnjem dijelu turnira prepustio samo jedan set.

Teniser sa Majorke će se danas boriti za 36. titulu na mastersima, kojom bi izjednačio rekord Novaka Đokovića. Španac je protiv Opelke odigrao 500. meč na šljaci u karijeri, a zabilježio je 458. pobjeda na toj podlozi.


Nadal favorit kladionica

- Rafa i ja smo se malo šalili u svlačionici pošto sam ja pobijedio Cicipasa. Kroz šalu smo rekli da mi starci ne odustajemo. Vidio sam da je on izjavio prije neki dan da smo nas dvojica i Rodžer stari, ali ja se ne slažem – puni smo energije. Rafa je moj najveći rival bez ikakve sumnje, ni sa kim nisam igrao više. Imati meč sa njim na šljaci na jednom od najvećih turnira na svijetu je ogroman motiv. I pored svega što smo prošli u karijerama i dalje sam uzbuđen kad znam da slijedi meč sa njim. Drago mi je da pokazujemo da možemo da se odbranimo od ’Nekst džen’ momaka, rekao je Đoković, najbolji teniser svijeta koji se za turnir u Rimu pripremao u Visokom i Sarajevu.

Finalni duel u Rimu, 57. epizodu „klasika“, duel između Rafaela Nadala i Novak Đokovića, moći ćete da pratite u njedelju od 17 sati na Sport klubu.

Kladionica Mozzart na pobjedu Nadala daje kvotu 1.50. Odigraj online i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.