SJEĆANJA LEGENDE

Goran Ivanišević otkrio kako ga je 13-godišnji Đoković iznenadio potezom nakon sparinga

Nekoliko mjeseci prije nego što će osvojiti Wimbledon 2001., Goran je odigrao sparing meč s 13-godišnjim Đokovićem

Ivanišević i Đoković: Veliki prijatelji. Agencije

E. T.

27.5.2021

Uoči početka Roland Garrosa, BBC je razgovarao s tri teniska velikana koji su utjecali na karijere Novaka Đokovića. Bili su to Nikola Pilić, Boris Becker i Goran Ivanišević. Posebno su zanimljivi bili dijelovi razgovora s Goranom koji je pričao kako ga je Novak šokirao kad je imao samo 13 godina.

Nekoliko mjeseci prije nego što će osvojiti Wimbledon 2001., Goran je odigrao sparing meč s 13-godišnjim Đokovićem.


Goran je odigrao sparing meč s 13-godišnjim Đokovićem. Agencije

- Odigrali smo prvi set, a onda je došao do mene i dao mi je čokoladu jer je mislio da sam ostao bez energije. Već je tada bio poseban. To se ne može naučiti ili utrenirati – s tim ste rođeni’’, kazao je današnji Novakov trener pa je dodao:

- Tada nije bio nimalo impresioniran zato što igra sa mnom. Ponašao se kao da igra sa starijim bratom. Uvijek ću se sjetiti njegovih očiju. Vjerovao je da me i tada može pobijediti.’


nije bio nimalo impresioniran zato što igra sa mnom. Agencije

Danas je Goran Novaku trener.

- Da biste bili dio njegovog tima morate brzo razmišljati. Uvijek morate imati pripremljene odgovore i morate ga moći pratiti. Voli učiti, ali nekad morate biti ispred njega, jer ako niste spremni, on vas jednostavno pregazi. Ponekad nije lako, da budem iskren. Veliki je izazov i čast mi je biti tamo, ali to može biti stres od 24 sata. Nije zdravo, definitivno, ali kad vidite rezultate, kad vidite da ste dio nečega što može stvoriti povijest, to vas gura naprijed - kazao je Goran.


Ivanišević smatra da je njegov učenik daleko najbolji igrač prošlog desetljeća. Agencije

Prošle godine Goran je bio uvjeren da će Novak u finalu RG-a dobiti Rafu. To se nije dogodilo, ali Ivanišević smatra da je njegov učenik daleko najbolji igrač prošlog desetljeća.

- Po mom mišljenju, Nadal je favorit broj jedan za osvajanje Otvorenog prvenstva Francuske i samo je jedna osoba koja ga može pobijediti, a to je Novak. Ali on mora biti na sto posto. Vidjeli smo prošle godine da se nije pojavio na finalu. Pojavio se prekasno. Nadalu ne možete dati previše prostora, inače će vas pojesti. Uzmete li rezultate od 2009., osvojio je daleko najviše Grand Slamova i srušio je sve rekorde. Zato mislim da je najbolji na svijetu - rekao je Ivanišević 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.