TENIS

Đoković napravio odličnu uvertiru za Rolan Garos: Osvojio "Serbia Open 2"

Meč je trajao 88 minuta, ali daleko od toga da je Đoković imao lagan posao

Novak Đoković. Arhiva

G. Šumar

29.5.2021

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvojio je titulu na "Serbia Open 2", nakon što je u finalu savladao Slovaka Aleksa Molčana u dva seta - 6:4, 6:3.

Meč je trajao 88 minuta, ali daleko od toga da je Đoković imao lagan posao. Iako je razlika između dvojice igrača čak 254 mjesta na ATP listi, Slovak se pokazao odlično. U prvom setu je dva puta pravio prvi brejk, za 1:0 i 3:2, ali je Novak brzo vraćao. Potom je Đoković vezao još dva gema i poveo 5:3, servirao za set, ali je Molčan napravio brejk. Međutim, samo je odložio egzekuciju, prvi teniser svijeta napravio je ponovo brejk i najzad osvojio set.

U drugom setu serveri su bili sigurniji. Đoković dolazi do brejka za 4:2, ali je Slovak ponovo vratio brejk. Ipak, nije stigao do izjednačenja, jer je Đoković uspio ponovo da dođe do brejka, povede 5:3, a u narednom gemu je rutinski iskoristio drugu od tri vezane meč lopte i došao do titule u svom gradu.

Đokoviću je ovo tek druga titula ove godine, prva poslije Australijan Opena, a 83. u karijeri. I odlična uvertira za Rolan Garos, gdje ga već u ponedjeljak očekuje okršaj u 1. kolu protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena (Tennys).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.