ROLAN GAROS

Vijeće Grend slema je "razapelo", a ona se bori sa depresijom već tri godine

Glavešine je diskvalifikovale sa Grend slema

Osaka: Serena Viliams joj najveća podrška. TWITTER

Avaz.ba

1.6.2021

Druga teniserka svijeta 23-godišnja Naomi Osaka diskvalifikovana je sa Rolan Garosa, nakon što organizatori nisu imali razumijevanja za njeno stanje i molbu da ne izlazi pred medije. Japanka se prvo izjasnila kako će plaćati kaznu samo da ne razgovara sa medijima, a nakon prvog izbjegnutog obraćanja nakon meča Osaki je uručena kazna od 15.000 dolara.

Japanska teniserka u svojim vitrinama ima četiri Grend slem turnira, a bez obzira na ostvarene rezultate sa svega 23 godine, Vijeće Grend slema nije imalo razumijevanja za nju. Poručeno je da će u slučaju nastavka sličnog tretmana medija biti suspendirana i sa ostalih najvećih turnira.

Osaka se povukla sa Rolan Garosa, a nakon odlaska oglasila se na Twitteru i poručila kako bi mogla uzeti dužu pauzu od nastupanja, priznavši kako se već tri godine bori s depresijom i anksioznošću, što joj stvara velike probleme kad mora govoriti pred ljudima.

Uputila je i ispriku medijima i dodala kako je o tim problemima komunicirala s organizatorima Roland Garrosa. Kako se nije pronašlo najbolje rješenje koje bi olakšalo život Osake u Parizu, japanska teniserka se povukla sa turnira.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.