ROLAN GAROS

Tomislav Brkić iz Pariza za „Avaz“: Dosta će zavisiti od našeg servisa

Protivnici su nam jedini preostali Francuzi na turniru, rekao je naš teniser

Brkić (lijevo): Iskustvo je na njihovoj strani, ali nadam se da ćemo se držati u egalu. Arhiva

Piše: Er. B.

8.6.2021

Naš Tomislav Brkić i Srbijanac Nikola Ćaćić su i do sada na Rolan Garosu imali težak žrijeb, ali su prošli tri kola i danas će u okviru četvrtfinala Gren slem turnira u Parizu igrati protiv francuskog para Pjer Hug Herber (Pierre-Hugues Herbert) - Nikola Mai (Nicolas Mahut).


Domaći teren

Francuski dvojac nije samo favorit u predstojećem meču, nego je kao četverostruki osvajači Gren slem turnira (US Open 2015. godine, Vimbldon 2016., Rolan Garos 2018. i Australian Open 2019.) među glavnim favoritima kompletnog ovosezonskog turnira u Parizu.

- Oni su među najboljima parovima ikada, a još igraju na domaćem terenu - rekao je Brkić za „Dnevni avaz“, te dodao:

Oni i kolumbijski par Kabal - Farah su glavni favoriti turnira. Mislim da smo mogli imati lakši žrijeb, ali tako je - kako je. Bit će teško sigurno, pogotovo jer su jedini Francuzi koji su ostali na turniru. Imat će veliku podršku publike, vidio sam da je tako bilo na svakom meču koji su do sada igrali. Tako da će i ovog puta sigurno... Ali, probat ćemo, imamo šanse sigurno i zavisi od nas kako budemo igrali. Nadam se da ćemo, kao i prethodnih dana, odigrati dobar meč, pa je onda sve moguće u parovima – optimista je Brkić.


Imamo šansu

Ljubušak očekuje da će s Ćaćićem protiv para Herber – Mai, dvojca s kojim se sreću prvi put, igrati na jednom od velikih terena u Rolan Garosu.

- Dosta toga će zavisiti od našeg servisa. Iskustvo je na njihovoj strani, ali nadam se da ćemo se držati u egalu i onda imamo šansu. Za mene je ovo poslije Australian Opena tek drugi Gren slem u parovima, dok sam u singlu igrao samo kvalifikacije. Sigurno će publika biti njihova prednost i zbog toga moramo biti maksimalno fokusirani – zaključio je Brkić.


Top-singl mečevi

Slobodne trenutke u Parizu Ljubušak koristi da pogleda i poneki vrhunski meč u singlu.

- Imamo boks za igrače na centralnom terenu, tako da možemo gledati mečeve. Jučer smo gledali Novaka Đokovića protiv Rikardasa Berankisa – rekao je Brkić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.