TENIS

Brkić: Sada slijede turniri na nama omiljenoj podlozi

Odigrali smo zaista dobar meč i velika je šteta zbog trećeg seta u kojem smo imali veliku priliku, ali smo u taj-brejku izgubili sedam poena zaredom, rekao je naš teniser

Tomislav Brkić. Arhiva

G. Š. / Sport klub

6.7.2021

Naš teniser Tomislav Brkić u paru sa srbijancem Nikolom Ćaćićem jučer je u osmini finala Vimbldona poražen od prvih favorita turnira - para Mektić – Pavić.

- Odigrali smo zaista dobar meč i velika je šteta zbog trećeg seta u kojem smo imali veliku priliku, ali smo u taj-brejku izgubili sedam poena zaredom, rekao je Brkić u razgovoru za Sport klub i dodao:

- I u četvrtom setu koštao nas je samo jedan brejk. Sve u svemu, bio je to dobar turnir, a sada slijedi nama omiljena podloga. Na zemlji ćemo odigrati nekoliko turnira, slijedi Hamburg iz serije ATP 500. Idemo kući, malo se odmoriti, a onda se i spremiti za predstojeće obaveze.

Kada su obaveze u pitanju, u tenisu nema ljetne pauze ukoliko je igrač sam sebi ne napravi. Za razliku od toga, teniseri su slobodni krajem godine, u pauzi između dvije sezone.

- Svaka godina je takva u tenisu. Mali odmor imamo krajem novembra i u decembru. No, nas dvojica dobro igramo i zašto ne bi nastavili ovako. Imamo dva–tri turnira na zemlji, a onda slijedi američka turneja i vidjet ćemo gdje možemo tu ‘upasti - zaključio je Brkić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.