TENISKI TURNIR NA OI

Medvedev ljut zbog uslova: Ko će odgovarati ako ja sad ovdje umrem?

Ruski igrač se mučio sa vrućinom u duelu osmine finala protiv Fabija Fonjinija

Trenutak sa duela osmine finala. TWITTER

E. Ćosić

28.7.2021

Drugi teniser svijeta Danil Medvedev imao je problema u osmini finala teniskog turnira na Olimpijskim igrama. On je na kraju pobijedio Fabija Fonjinija (Fognini) sa 2:1 u setovima, bilo je 6:2, 3:6 i 6:2, međutim italijanski igrač mu nije bio najveći problem, već vrućina i velika vlažnost.

U jednom trenutku se Medvedev nije osjećao dobro, što je i vidio sudija meča Karlos Ramos (Carlos), pa ga je upitao da li može završiti meč. Rus je bio ogorčen pitanjem, ali i uslovima u kojima on i njegove kolege igraju.

Mogu završiti meč, ali i mogu umrijeti. Ko će preuzeti odgovornost ako umrem? - zapitao se Medvedev koji se i ranije pobunio što se mečevi igraju po velikim vrućinama, a ne u večernjim terminima: 

- Smiješno je i što imamo samo jednu minutu za mijenjanje strana nakon svaka dva gema. To je užasno, trebalo bi biti barem minuta i pol kao što je na ATP turnirima.

Podsjećamo, ranije je igranje po velikim vrućinama kritikovao i prvi teniser svijeta Novak Đoković, a španska teniserka Paula Badosa je doživjela toplinski udar, zbog čega je predala meč četvrtfinala i u kolicima napustila teren.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.