ELIMINISAN TREĆI NOSIOC

Umber napravio najveću senzaciju dosadašnjeg teniskog turnira u Tokiju

Francuski teniser izbacio Stefanosa Cicipasa

Umber: U narednoj rundi protiv Hačanova. TWITTER

E. Ćosić

28.7.2021

Francuski teniser Ugo Umber (Humbert) napravio je najveću senzaciju dosadašnjeg teniskog turnira u Tokiju. Umber je u 3. kolu eliminisao trećeg nosioca turnira Stefanosa Cicipasa (Tsitsipas), pobjedivši ga sa 2:1 u setovima (2:6, 7:6, 6:2).

Po izuzetno teškim uslovima, grčki teniser je odlično započeo meč i prilično lako priveo prvi set u svoju korist. Činilo se da neće biti iznenađenja, te da će Cicipas lagano izaći na kraj sa Francuzom, koji je u prethodnoj rundi odigrao tri naporna seta protiv Miomira Kecmanovića. 

Međutim, Umber je popravio servis, pa u drugom setu ni jedan ni drugi nisu stvorili brejk loptu, pa se otišlo u taj brejk. Cicipas je u prvom poenu taj brejka promašio smeč, a Umber nije propuštao stečeni poen prednosti. Igrao je ravnim loptama i došao do dvije vezane set lopte. 

Nakon jedne razmjene Cicipas je zastao nakon jednog trka ulijevo, Umber je poentirao set loptu, dok je grčki teniser ostao na zemlji. Cicipas je imao problem sa desnom nogom, ali se nakon medicinskog tajm auta vratio u meč. 

Već na drugom servis gemu Grka Umber pravi brejk, koji potvrđuje sigurnim gemom na svom servisu, a onda ponovo dolazi do brejka čime pravi veliku prednost. 

Međutim, ni tada se Cicipas nije predao. Imao je četiri brejk lopte u posljednjem gemu, ali Umber se spašavao te na kraju iz tek četvrte meč lopte došao do velike pobjede. On će u narednoj rundi odmjeriti snage sa ruskim teniserom Karenom Hačanovom (Khachanov).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.