SVI MU ČESTITAJU

Novak Đoković uspio nagovoriti organizatore da pomjere termine mečeva

Mnogi teniseri mu se zahvaljuju na tome, a Hrvatica Dona Vekić oglasila se putem društvenih mreža

Uslovi za igru u Tokiju su nehumani. Twitter

M. K.

28.7.2021

Poznato je da je srbijanski teniser Novak Đoković posljednjih dana bio veoma aktivan u kritikama i traženju od organizatora Olimpijskih igara boljih uslova za održavanje mečeva, a tražio je i pomjeranje termina mečeva kako teniseri ne bi morali igrati na plus 35 ili 40 stepeni celzija.

Organizatori su prihvatili zahtjev prvog reketa svijeta da mečevi olimpijskog turnira više ne počinju u 11 nego u 15 sati sati prema lokalnom vremenu.

Oglasio se ITF zvaničnim saopštenjem u kojem su naveli da su termini pomjereni nakon konsultacija sa učesnicima teniskog turnira na Olimpijadi, a teniseri će imati pravo i na pauze kada temperatura pređe 30 stepeni.

Mnogi teniseri mu se zahvaljuju na tome, a Hrvatica Dona Vekić oglasila se putem društvenih mreža i javno se zahvalila Đokoviću što se zauzeo za igrače.

Kakvi uslovi vladaju u Tokiju najbolje govori fotografija na kojoj Đoković na meču protiv Španca Alehandra Davidovića (Alejandro Davidovich) na pauzi uzima kisik. Na kraju je slavio, a u četvrtfinalu će igrati protiv Japanca Keija Nišikorija (Nishikori).


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.