ČVRSTO NA ZEMLJI

Novak Đoković: Molim vas, nemojte sad o medaljama, treba nam fokus na teren

- Slijedi mi najteži meč i izazov. Zverev je prilično lako došao do polufinala. Servira izuzetno jako, kazao je srbijanski teniser

M.K.

Đokovića očekuju važni mečevi

Foto: AFP


Najbolji teniser svijeta u ovom trenutku, Novak Đoković, zadovoljan prolaskom u polufinale Olimpijskih igara u singlu i miks dublu, ali ne želi o medaljama ne želi da mnogo govori. 

Novak je u četvrtfinalu singla savladao Keija Nišikorija, a nedugo zatim bio je uspješan u miks dublu zajedno sa Ninom Stojanović protiv njemačkog para Laura Zigemund (Siegemund) - Kevin Kravic.

Sutra su na programu polufinala, u kojima se mogu osigurati medalje.

- Odličan dan, nisam se previše izmorio. Identičan je rezultat u singlu i miksu, nije moglo bolje. Odigrao sam najbolji meč u toku turnira protiv Nišikorija i završio dan na najbolji mogući način. Sve ide u odličnom pravcu, u završnici turnira smo, ali molim vas da ne pričamo o medaljama. Hoćemo samo da se fokusiramo na teren, pritisak i očekivanja su već tu i idemo korak po korak, prenio je izjavu Đokovića Sportklub.rs.

Protivnik najboljeg tenisera svijeta u singlu biće Aleksandar Zverev.

- Slijedi mi najteži meč i izazov. Zverev je prilično lako došao do polufinala. Servira izuzetno jako. Ključ će biti da neutrališem njegov servis. Spremiću se, poznajem ga jako dobro. Kvalitetan je igrač, ali idem na pobjedu, rekao je Đoković.

NA VRH

Podijeli članak na