TENISKI TURNIR NA OI

Đoković se oglasio nakon katastrofe i objavom oduševio javnost u Srbiji

Najbolji teniser svijeta nije uspio doći do medalje u Tokiju

Đoković: Iz Tokija se vraća bez medalje. AFP

E. Ćosić

31.7.2021

Novak Đoković (34) nije uspio doći do medalje na Olimpijskim igrama. Prvi favorit za najsjajnije odličje u singlu iza sebe ima katastrofalan vikend.

Prvo je jučer za manje od tri sata izgubio oba polufinala Olimpijskih igara koja je igrao (singl i miks) te tako ostao bez dva poduhvata i velika cilja. Doković je u Tokiju ultimativno krenuo na olimpijsko zlato, jedini od najvećih trofeja koji nije osvojio u svojoj bogatoj karijeri. Osim toga, Đoković je najavio da mu je olimpijsko zlato na ovim igrama dodatno važno kako bi ove godine osvojio Zlatni slem - četiri najveća turnira i onaj olimpijski.

Porazima jučer ostao je bez oba podviga pa je danas išao po dvije utješne nagrade - bronze u pojedinačnoj i konkurenciji mješovitih parova. Međutim i bez njih je ostao za manje od tri sata. Đoković je najprije izgubio od Pabla Karenja Buste (Pablo Carreno) u singlu, a odmah nakon toga predao je meč za broncu u mješovitim parovima prije početka susreta, što je razočaralo Srbiju.

- Morao sam se povući zbog više ozljeda. Ispričavam se navijačima, želio sam medalje kao i oni. Dao sam sve od sebe, rekao je Đoković nakon odluke o povlačenju, a onda je napisao objavu koja je oduševila srbijansku javnost.

Čast mi je igrati za Srbiju i želim igrati za nju na idućim Olimpijskim igrama, u Parizu 2024. godine.

Inače, Đoković će tada imati 37 godina, ali očito ne odustaje od toga da i tada pokuša osvojiti jedini od najvećih trofeja koji nije uspio osvojiti, piše "Index.hr".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.