ASOVI

Đoković: Za tri godine bit ću još jači u Parizu

Žao mi je što se ovo posebno iskustvo nije završilo sa jednom od medalja za mene, ali me to čini još motivisanijim da nastavim sa radom

Novak Đoković. Arhiva

G. Šumar

4.8.2021

Najbolji tenisera svijeta Novaka Đokovića nastup u Tokiju nije završio kako se to očekivalo. Umor, pritisak, povreda bili su koktel koji su slomili prvog reketa svijeta u napadu na Zlatni slem. Teško je Đoković podnio taj neuspjeh, nije došao ni do bronze, ali – ne odustaje. Poslije nekoliko dana provedenih u miru i vidanju olimpijskih rana, Novak je poručio preko instagrama da će igrati u Parizu.

Imat će tada 37 godina, ali njegovo zdravstveno stanje i tijelo su takvi da mu to neće biti nikakva prepreka. A, mladih "lavova" od kojih mu prijeti opasnost da ga potisnu u drugi plan, za sada još nema. Sve je u karijeri Đoković osvojio, ostalo je još olimpijsko zlato. I zato će dati sebi još jednu šansu.

- Velika je čast bila predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama. Žao mi je što se ovo posebno iskustvo nije završilo sa jednom od medalja za mene, ali me to čini još motivisanijim da nastavim sa radom i da se vratim još jači u Pariz za tri godine. Svu sreću želim našim sportistima, koji nastavljaju borbu za medalje! Navijamo, poručio je Đoković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.