BH. TENISERKA

Sjajna Dea Herdželaš izborila finale turnira u Belgiji

Nakon velike drame savladala domaću teniserku

Herdželaš: Odličan meč vrijedan finala. ARHIV

Piše: E. Ćosić

14.8.2021

Najbolja bosanskohercegovačka tenisera Dea Herdželaš plasirala se u finale ITF turnira u belgijskom Koksijdeu. Naša teniserka je u polufinalu bila bolja od domaće igračice Magali Kempen sa 2:1 u setovima, bilo je 6:3, 6:7 (6) i 7:6 (0).

Herdželaš je prvi set privela u svoju korist pri rezultatu 6:3. U drugom setu je viđena prava drama. Naša igračica pri rezultatu 5:4 imala servis gem, međutim Belgijka je osvojila brejk, a na kraju je set otišao u taj-brejk. Dea je imala 6:1, ali nije uspjela iskoristiti pet meč lopti, pa se Belgijka vratila u meč. 

U trećem setu je belgijska teniserka servirala pri 6:5, ali je Herdželaš napravila brejk, odvela meč u taj-brejk, a tamo perfektnom igrom bez izgubljenog poena slavila za plasman u finale.

U finalu će naša teniserka odmjeriti snage sa švedskom predstavnicom Mirjam Bjorklund, trenutno 336. igračicom svijeta. Bh. teniserka je do polufinala došla nakon što je u neizvjesnom meču bila bolja od 4. nositeljke Katarine Hobgarski (Katharina) sa 2:1 u setovima.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.