ŠPANSKI AS U PROBLEMIMA

Nadal na raskrsnici: Ode li na operaciju više neće moći potrčati

Jedan od najboljih tenisera svih vremena ima problema sa Miler-Vajsovim sindromom

Nadal: Boluje od urođene bolesti. TWITTER

E. Ćosić

22.8.2021

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rafel Nadal suočava se sa velikim problemom. Špancu su se ponovo javile muke sa Miler-Vajsovim sindromom s kojim ima problema već 16 godina.

Nadal je nakon nastupa u Vašingtonu objavio da će propustiti Masters u Sinsinatiju, a onda je stigla potvrda da neće nastupiti ni na posljednjem Gren slemu, US Openu. Nakon toga je objavljeno da je Španac završio sezonu i da neće igrati do kraja godine.

Francuski ortoped Žilber Versije (Gilbert Versoer) objasnio je sa čime se Nadal suočava. 

- Ova bolest je urođena i pogađa ljude koji imaju problema sa stopalima. Kost odumire jer krv ne cirkuliše kroz nju. Ovo je inače problem koji se više sreće kod žena u pedesetim godinama, nego kod mladih, rekao je Versije, te dodao kako smatra da operacija nije rješenje za Nadala:

- Moguće je operisati, ali to je opcija samo za teže slučajeve, kad ne može da se hoda i kad su bolovi ekstremni. Do toga Nadal još uvijek srećom nije stigao. Ako se odluči za operaciju, nakon toga ne bi mogao da trči, već samo da hoda. Druge hirurške opcije također nisu kompatibilne sa bavljenjem sportom - poručio je francuski ortoped Žilber Versije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.