POBJEDA U ČETIRI SETA

Još dvije prepreke do historije: Đoković preokrenuo protiv Beretinija i došao do 80. pobjede na US Openu

Srbijanski teniser juri kalendarski Gren slem

Đoković: Sljedeći protivnik je Zverev. TWITTER

E. Ćosić

9.9.2021

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale US Opena, nakon što je poslije preokreta savladao Matea Beretinija (Matteo Berrettini) sa 3:1. Po setovima je bilo 5:7, 6:2, 6:2 i 6:3.

Italijanski teniser je osvojio prvi set i najavio dobar meč, ali je onda uslijedio preokret Đokovića. Zanimljiv je podatak da je prvi reket svijeta izgubio prvi set u četiri od pet ovogodišnjeg turnira u Njujorku. Također, pobjeda protiv italijanskog igrača bila je 80. za Đokovića na US Openu.

Đoković će u polufinalu za protivnika imati četvrtog tenisera svijeta, Nijemca Aleksandera Zvereva (Alexandera), koji je u tri seta bio bolji od Lojda Herisa (Lloyd Harris). 

U polufinalu ga čeka još jedna nezgodna prepreka. Riječ je o četvrtom igraču svijeta Alexanderu Zverevu. Njemački teniser je u tri seta izbacio Lloyda Harrisa. Pobjednik duela Đoković - Zverev će se u finalu sastati sa boljim iz drugog polufinalnog okršaja između Danila Medvedeva i Feliksa Ožea Alijasima (Felix Auger-Aliassime).

Ukoliko Đoković uspije doći do trofeja u Njujorku, došao bi do rekordnog 21. trofeja na Gren slem turnirima, a titulom na US Openu upotpunio bi kalendarski Gren slem, pošto je u ovoj godini već osvojio tri najveća turnira (Vimbldon, Rolan Garos i Australian Open).

Đoković i Zverev će na teren u noći s petka na subotu, a prvi teniser svijeta je favorit protiv četvrtog igrača na ATP listi. Mozzart je za Novakov trijumf spremio koeficijent 1.40, dok je iznenađenje i pobjeda Zvereva vrijedna kvote 3.00. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.