US OPEN

Zverev: Đoković će osvojiti kalendarski grend slem, on je GOAT

Nijemac se divi prvom reketu svijeta

Zverev: Đoković je prvi na svijetu s razlogom. AFP

A. V.

11.9.2021

Njemački teniser Aleksandar Zverev (Alexander) uvjeren je da će Novak Đoković u nedjelju doći do kalendarskog grend slema.

Srbijanac se plasirao u finale US Opena pošto je poslije velike borbe u pet setova (4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2) nadigrao Nijemca.

- Bila je velika borba. Pomalo sam razočaran načinom na koji sam počeo peti set, da budem iskren. Osim toga, bio je ovo dobar meč. Obojica smo pružili svoj maksimum. Kod drugog brejka u petom setu toliko nisam imao sreće da je bilo smiješno. Ali i to se dešava. On je prvi na svijetu s razlogom, pokazao je to večeras - rekao je Zverev na konferenciji za medije.

Zverev je doživio poraz poslije 16 uzastopnih pobjeda ovog ljeta.

- Odigrao sam dva slaba gema u petom setu, vrlo brzo je bilo 5:0. Ali, mi smo najbolji teniseri svijeta. On i ja, vjerovatno dvojica od trojice najboljih u ovom trenutku. Ovakvi mečevi se očekuju. Krivo mi je što sam izgubio, ali u važnim momentima on je bolje servirao, igrao je bolje. Ali na kraju sam ga namučio, proveli smo tri i po sata na terenu. Meč je mogao da ode na bilo koju stranu. Otišao je na njegovu. Veoma često tako bude - istako je Nijemac.

Đoković će u nedelju imati priliku da dođe do kalendarskog grend slema, pošto je ove godine već slavio na Australijan Openu, Rolan Garosu i Vimbldonu.

- To je odlično za sport. Niko nije vjerovao da će neko ponoviti to što je Rod Lejver (Laver) uradio. Novak ima šansu u nedjelju, vjerujem da će uspjeti. On obara sve rekorde koji postoje. Ako pogledate statistiku, ako pogledate igru, on je najveći svih vremena. Niko ne može da se poredi s njim – najviše sedmica je bio prvi na svijetu, ima najviše mastersa, vjerovatno će imati i najviše slemova. I ima šansu da sva četiri najveća turnira osvoji u jednoj godini. Šta još može da se mjeri sa time? - poručio je Zverev.

Rival najboljem teniseru svijeta u finalu bit će drugi nosilac Danil Medvedev.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.