NA PRAGU HISTORIJE

Đoković citirao legendarnog Kobija Brajanta: Posao nije završen

Prvi reket svijeta plasirao se u finale US Opena

Đoković i Brajant: Bili dobri prijatelji. INSIDER

E. Ćosić

11.9.2021

Prvi teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je Aleksandera Zvereva (Alexander) i plasirao se u finale US Opena. Tako je stiao nadomak historije, a Danil Medvedev je posljednja prepreka na putu do kalendarskog slema.

Đoković se nakon meča sa njemačkim teniserom prisjetio svog prijatelja i tragično preminulog košarkaša Kobija Brajanta (Kobe Bryant). Tokom konferencije novinari su napravili paralelu sa NBA finalom. Pitali su Novaka kako se osjeća s obzirom na to da je od Vimbldona i njegovog trećeg trijumfa prošlo više mjeseci, a u finalu NBA lige igrači poslije treće pobede imaju samo dva dana do četvrtog meča.

Đoković se prisjetio Kobijevih riječi koji je, kada su Los Anđeles Lejkersi 2009. godine u finalu serije protiv Orlando Medžika vodili sa 3:1, Brajant je, na pitanje da li je zadovoljan, rekao:

- Zašto bih bio srećan sada? Posao nije završen.

- Jedno od Kobijevih finala, vodili su 3-1 i bio je njegov poznati intervju gdje je rekao, zašto bi trebalo da budemo sretni? Posao nije završen. On je bio neko kome sam se divio. Takav stav imam i ja. Posao nije završen. Uzbuđen sam, motivisan sam, bez sumnje. Više nego ikad, ali imam još jedan meč do kraja, poručio je Đoković.

Inače, spomenuto finale Lejkersi su pobijedili sa 4:1. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.