ODLIČNA ANALIZA PROTIVNIKA

Medvedevov trener otkrio strategiju kojom je nadigran Novak Đoković

- Imali smo nekoliko strategija. Pogotovo da se igra što više prema sredini. Da ne otvara previše ugao i trči s jedne na drugu stranu, rekao je Žil Servara

Medvedev sa trenerom Servarom. atptour.com

M. K.

13.9.2021

Rus Danil Medvedev je sinoć u finalu Ju Es Opena u Njujorku s 3:0 u setovima savladao Novaka Đokovića.

Srbijanski teniser je u meč ušao dosta nervozno i umorno, a Medvedev je igrao vrhunski tenis, pogotovo su mu servisi bili jaki, a greške minimalne. 

Veliku pomoć je očito imao i u treneru Žilu Servari (Gilles Cervar) s kojim je razradio taktiku kako pobijediti Đokovića.

Dvojac Medvedev - Servara bazirao je Danilova igru na tome da što više napada po sredini terena, jer je to igra koja Srbinu ne odgovara. Istu taktiku nekad koristio i Sten Vavrinka (Stan Wawrinka) koji je Đokovića, zanimljivo, dobio čak četiri puta na Gren Slemovima.

- Imali smo nekoliko strategija. Pogotovo da se igra što više prema sredini. Da ne otvara previše ugao i trči s jedne na drugu stranu. Lako je reći, ali nije lako to sprovesti u djelo. Morate igrati na svom najvišem nivou i morate imate kvalitetu u udarcima. Također, treba imati na umu da se ova strategija može lako promijeniti, jer je Novak igrač koji se vrlo brzo prilagodi. Zato smo morali biti pažljivi kako bismo znali u svakom trenutku što moramo raditi i znali smo da moramo imati nekoliko različitih taktika za različite situacije. Danil je to odradio fenomenalno, a jedan od ključeva pobjede je bio servis, izjavio je Medvedevov trener nakon velike pobjede.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.