ZANIMLJIVA PRIČA

Htjela je pobijediti jedan meč da kupi slušalice, na kraju je napravila senzaciju i osvojila bogatstvo

Radukanu je ušla u historiju kao prva kvalifikantkinja koja je došla do titule na US Openu

Radukanu: Pobijedila bez izgubljenog seta. TWITTER

E. Ćosić

14.9.2021

Jedna od najljepših teniskih priča svih vremena je bajka sjajne Britanke Eme Radukanu (Emma Raducanu) na US Openu. Ona je postala prva kvalifikantkinja koja je uspjela slaviti u Njujorku, a sve to bez ijednog izgubljenog seta.

Međutim, u pozadini ima zanimljiva priča. Radukanu je željela da skupi novac samo za slušalice, a kraju je odigrala briljantan turnir i došla do trofeja prvaka. Ona je nakon finala otkrila da je bez slušalica ostala u kvalifikacijama, te da joj je jedina želja bila da zaradi novac za nove "Apple AirPods", koje koštaju 152 dolara.

- Mislila sam ‘Znate šta, ako pobijediš na ovom meču moći ćeš sebi da kupiš par slušalica i to je postala aktuelna šala - rekla je Radukanu uz osmijeh, te dodala: 

- Apsolutno ne osjećam nikakav pritisak. Imam samo 18 godina. Samo želim da se okušam u svemu što mi dođe na put. Tako sam pristupila svakom meču u SAD. To mi je donijelo trofej, pa mislim da ne treba da mijenjam ništa, poručila je Radukanu.

Inače, ona je napravila nevjerovatan skok na WTA listi, pa se sa 127. pozicije stigla do 23. mjesta u svijetu. Ona je rođena u Kanadi, a zanimljivo da joj majka ima kinesko porijeklo, dok joj je otac Rumun. Što se tiče bankovnog računa, prije US Opena je zaradila oko 303 hiljade dolara, a nakon turnira u Njujorku bogatija je za 2,5 miliona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.