DA LI ĆE VIŠE IGRATI

Nadalove muke s povredama: Plan je bio da igram, a ne da danas hramljem

Španski as po svom scenariju trebao igrati na Vimbldonu, Olimpijskim igrama i US Openu

Nadal: Pauzirat će do kraja godine. TWITTER

E. Ćosić

15.9.2021

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rafael Nadal muku muči sa povredama, a svoje fanove dodatno je zabrinuo u subotu kada je na štakama napustio tretman. 

On je danas po prvi put izašao pred novinare u svojoj Akademiji, te otkrio da je planirao da učestvuje na Vimbldonu, Olimpijskim igrama i US Openu, a ne da hramlje. 

- Dobro sam, malo boli stopalo. Ovo je period koji je komplikovan na ličnom i profesionalnom nivou, ali, iskreno, s iluzijom poboljšanja i suočavanja sa procesom koji će u nekom trenutku biti težak i bolan, ali kroz koji moram da prođem da bih se vratio u poziciju da se borim za ono što želim. Odlučan sam u tome - rekao je Nadal, te dodao:

- Scenario je bio da igram na Vimbldonu, Olimpijskim igrama i(li) US Openu. U scenariju nije bilo da danas hramljem. Morate da se prilagodite i prihvatite stvari kakve dolaze. Imao sam fantastična dostignuća, veća nego što sam ikada mogao da sanjam, ali i komplikovanih trenutaka zbog povreda. 

U okviru onog što je moguće, uvek sam nalazio način da napredujem. Stvari su sve komplikovanije jer sat otkucava, ali pozitivan sam i sretan zbog svega što sam uradio - naglasio je Nadal.

Inače, trenutno šesti teniser svijeta je posljednji put igrao u Vašington prošlog mjeseca, a do kraja ove godine sigurno više neće igrati.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.