TENIS

Đoković odustaje od Indijan Velsa

Prvi reket svijeta trenutno se nalazi u Beogradu i, zbog za sada nepoznatih razloga, ne trenira

Đoković: Želi zadržati prvo mjesto na ATP listi. AGENCIJE

A. V.

29.9.2021

Prvi teniser svijeta Novak Đoković ranije je najavio kako će otputovati u Sjedinjene Države i nastupiti na Masters 1000 turniru u Indijan Velsu.

No, kako navode brojni srbijanski mediji, izgleda kako se takav stav u međuvremenu promijenio te je realnije da osvajač dvadeset grend slem titula ne zaigra u Indijan Velsu. Trenutno se Đoković nalazi u Beogradu i, zbog za sada nepoznatih razloga, ne trenira.

Đokoviću je u ovom trenutku jedna od važnijih stvari kako zadržati mjesto najboljeg tenisera na ATP listi gdje mu prijeti Danil Medvedev, Rus koji ga je uvjerljivo nadigrao u nedavnom finalu US Opena.

Naime, Đoković je u karijeri šest puta godinu završavao kao najbolji svjetski teniser i taj rekord u ovom trenutku dijeli s Pitom Samprasom (Pete). Odbije li ovogodišnje napade ruskog tenisera bit će sedmi put na vrhu, na kraju godine, po čemu bi postao jedinstven.

Indijan Vels se, inače, oduvijek održavao u uvodnom dijelu sezone, ali se ove godine, zbog koronavirusa, termin prebacio na drugi dio godine te je na rasporedu od 7. do 17. oktobra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.