ŠPANSKI TRENER

Toni Nadal objasnio zbog čega Novaka ne vole kao Rafu i Rodžera

Njih trojica imaju isti broj osvojenih Gren slemova (20), međutim kada je popularnost među navijačima u pitanju stvari su potpuno drugačije

Toni Nadal: Đoković iskazao ponašanje koje ne priliči broju jedan. TWITTER

E. Ćosić

6.10.2021

Toni Nadal, španski trener i amidža jednog od najboljih tenisera svih vremena Rafaela Nadala, odgovorio je na vječito pitanje zbog čega Novak Đoković nije voljen među teniskim fanovima onoliko koliko su i Nadal i Rodžer Federer (Roger).

Njih trojica imaju isti broj osvojenih Gren slemova (20), a Đoković je ove godine oborio i rekord po broju sedmica provedenih na prvom mjestu ATP liste. Malo mu je nedostajalo i do kalendarskog slema, ali ga je u finalu US Opena savladao Danil Medvedev.

Međutim, među teniskim fanovima najveća popularnost će se uvijek podijeliti između Nadala i Federera. To je prokomentarisao i Toni Nadal.

- Na Đokovića je utjecalo to što se pojavio kada je već postojalo veliko rivalstvo između Rodžera i Rafe. Njih dvojica su predstavljali dva suprotna stila, dva različita puta i to je ono što je privlačilo ljude. Također, Đoković je izdao svoj ego u pojedinim trenucima, kada je na terenu pokazivao ponašanje koje ne priliči broju jedan - poručio je Toni Nadal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.