TENIS

Cicipas u Indijan Velsu govorio o odlascima u toalet i vakcini

Vruća tema

Stefanos Cicipas. AGENCIJE

A. V.

7.10.2021

Najbolji teniseri svijeta danas kreću s akcijom u glavnom dijelu Indijan Velsa.

Jedan od favorita za naslov, pogotovo zbog nedolaska prvog svjetskog tenisera Novaka Đokovića, je Grk Stefanos Cicipas (Tsitsipas),  čija je konferencija za novinare u pustinji Južne Kalifornije bila vrlo zanimljiva. 

Trenutno treći teniser svijeta nije govorio o očekivanjima na turniru, formi i sličnom, već o vrućoj temi u kojoj je glavni protagonist, a to su česti odlasci na toalet tokom meča te o vakcini protiv COVID-19.

- Hm, vidim da je ovdje prilično suho. To je za mene dobro jer ću se vjerojatno manje znojiti. Ako ću se manje znojiti manje ću trebati ići na toalet, a ako ću manje ići na to mjesto bit će i manje optužbi na moj račun - rekao je uz smijeh Cicipas.

Isto tako, Cicipas je ranije, među teniserima, bio jedan od glasnijih protivnika vakcinisanja protiv koronavirusa. Tada je govorio da će uzeti vakcinu jedino ako ATP organizacija to naredi, ali je svojim negodovanjem protiv vakcinisanja izazvao i buru u domovini. Ni ovaj put nije otkrio je li se vakcinisao ili ne.

- Žao mi je, ali ne mogu vam govoriti ništa o onome što piše u mojoj medicinskoj dokumentaciji - rekao je grčki teniser.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.