VRIJEME ČINI SVOJE

Prvi put od 2017. Federer napušta Top 10, Đokoviću prijeti pad s prvog mjesta

Nešto bolje plasiran je Rafael Nadal koji je trenutno šesti, a tokom većeg dijela godine bio je drugi

Slika u vrhu svjetskog tenisa se mijenja. Marca

M. K.

12.10.2021

Kako prolazi vrijeme slika poretka u svjetskom tenisu sve se više mijenja, što je potpuno prirodno. Kvalitetni mladi teniseri polako, ali sigurno "skidaju" one starije s vrha, a za dvije tri godine lista će biti skoro potpuno drugačija u odnosu na onu od prije desetak godina.

Iako je to normalna pojava, pomalo neobično izgleda kad se pogleda trenutna ATP lista i shvati da među Top 10 tenisera uskoro više neće biti  legendarnog Rodžera Federera (Roger), i to prvi put poslije 2017. kada je bio 17. teniser svijeta.

Naime, Hubert Hurkač (Hurkacz) je pobjedom nad Frensisom Tijafoom (Frances Tiafoe) na Mastersu u Indijan Velsu 6:3, 6:2 stigao do 3.288 poena na ATP listi, tri više od Švicarca, koji će od narednog ponedjeljka biti u najboljem slučaju 11. igrač svijeta, prenijeli su svjetski mediji.

Nešto bolje plasiran je trenutno Rafael Nadal koji je trenutno šesti, a tokom većeg dijela godine bio je drugi.

To nije sve. Vrlo je moguće da ni trenutni broj jedan među teniserima, Novak Đoković, ostane bez liderstva. Naime, Danil Medvedev bi postao prvi teniser svijeta ako bi osvojio masters titulu na Indijan Velsu, turniru na kome Đoković ne učestvuje jer se odmara poslije nastupa na Ju Es Openu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.