UPITAN NASTUP U AUSTRALIJI

Đoković: Neću otkriti jesam li se vakcinisao, nisam siguran u odlazak u Melburn

Situacija uopšte nije dobra. Ako profesionalnog sportistu stavite u karantin, da ne može izaći iz sobe... on neće moći igrati na visokom nivou

Đokovića brine situacija u Australiji. Arhiv

M. K.

19.10.2021

Najbolji svjetski teniser, Novak Đoković, počeo je ponovo da trenira, prvi put nakon pauze u koju je ušao poslije poraza u finalu Ju Es Opena protiv Danila Medvedeva.

Đokovića brinu uslovi koji se postavljaju teniseria za učešće na Australijan Openu jer iz Melburna stižu informacije o mogućem obaveznom vakcinisanju svih učesnika prvo Gren slema nove sezone. 

- Vjerovatno će biti, kao i ove godine, puno restrikcija. Koliko sam čuo, Australci pokušavaju poboljšati uslove za sve. I za one koji su vakcinisani i za one koji nisu. Najveći problem je što, ako ste u avionu s osobom koja je pozitivna, morate 14 dana u hotelsku sobu. Čak 70 igrača je moralo u izolaciju ove godine, izjavio je Đoković za srbijanske medije.

Nije siguran ni da li uopšte putovati u Australiju.

- Situacija uopšte nije dobra. Ako profesionalnog sportistu stavite u karantin, da ne može izaći iz sobe... on neće moći igrati na visokom nivou, a i povećava se rizik od povrede. Mislim da će puno igrača razmisliti hoće li ići u Melburn. Strašno je šta se događa u društvu između vakcinisanih i nevakcinisanih. Ne mogu vjerovati da smo spali na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se vakcinisati ili ne. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude. Neću otkriti jesam li se vakcinisao. To je privatna stvar, rekao je srbijanski teniser.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.