RUSKI TENISER

Medvedev poručio: Đoković zasluženo prvi, blizu je kraj "velike trojke"

Nakon što je propustio priliku preuzeti tron ATP liste, Rus poručio da je srbijanski as zaslužio da završi godinu kao broj 1

Đoković i Medvedev. TWITTER

Piše: E. Ćosić

21.10.2021

Ruski teniser Danil Medvedev propustio je priliku da sa prvog mjesta ATP liste svrgne Novaka Đokovića. Srbijanski as je propustio Indijan Vels, ali se tamo nije proslavio ni Medvedev koji je eliminisan već u osmini finala od strane Grigora Dimitrova.

Ipak, Medvedev nije uznemiren, štaviše, istakao je da je Novak Đoković zaslužio da godinu završi na vrhu zbog svih rezultata koje je ostvario.

- Nisam uznemiren što nisam postao prvi reket sveta. Međutim, istina je da mi je to prvi cilj. Nadam se da ću kad tad uspjeti. Jasno je da je Novaku nešto promaklo, ali je ove sezone osvojio tri Gren slem titule i igrao finale u četvrtom. Pošteno je da ostane prvi, ima najviše poena. Iako ja još imam matematički šansu, Đoković je zaslužio da završi godinu kao prvi - rekao je Medvedev.

Upravo je ruski teniser spriječio Đokovića da kompletira kalendarski slem, jer ga je pobijedio u finalu US Openu. Za Medvedeva je to bio prvi Gren slem naslov.

- Kad tad će prevlast "velike trojke" proći sama od sebe. Nisam ja odlučio da takvo vreijme dolazi, već je vidljivo. Rafael Nadal i Rodžer Federer (Roger) su sezonu prerano završili zbog povreda, propustili su i US open. Ako pogledamo posljednjih 20 Gren slem turnira, uglavnom su pobjednici bili iz famozne "velike trojke". Vjerovatno će nam biti lakše jer stare. Međutim, Novak može da pobjedi svakoga sa 34 godine - poručio je Medvedev.

Inače, do kraja sezone najbolji teniseri imaju odigrati još Masters u Parizu, kao i završni turnir u Torinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.