RUSKI TENISER

Medvedev: Bio sam u krizi, Đoković mi je više pomogao od psihologa

Srbijanski as mu pomogao i da vrati pravu formu

Medvedev i Đoković. ANADOLIJA

E. Ćosić

25.10.2021

Ruski teniser Danil Medvedev propustio je priliku da sa trona ATP liste svrgne Novaka Đokovića, ali se poskliznuo na Indian Velsu. Tako je Đoković ostao na 1. mjestu, a Medvedev, koji mu diše za vratom, ga sve više spominje.

Iako je ruski teniser do prvog Gren slema u karijeri došao pobjedivši Đokovića, ne krije koliko ga poštuje. Sada je otkrio kako mu je srbijanski as pomogao nakon poraza od Pabla Karenjo-Buste (Carreno) na Olimpijskim igrama, zbog čega je radio dosta sa psihologom. 

- Tokom US Opena radio sam dosta sa psihologom. On pokušava da mi pomogne. Ipak, Đokovićeve riječi poslije njegovog poraza na Igrama u Tokiju pomogle su mi više nego sve što sam čuo od psihologa - kaže Medvedev, koji je rekao da mu je Đoković pomogao i da se vrati u pravu formu:

Novak je rekao da su ga svi ti porazi na Olimpijskim igrama učinili jačim i motivisanijim za sljedeće turnire. Sanjao sam da igram dobro u Tokiju, ali nije išlo, izgubio sam u jednom neprijatnom meču. Poslije Igara, osjećao sam se baš loše sedam dana. Shvatio sam da ću imati priliku tek za četiri godine, posebno jer će se sljedeći put u Parizu igrati na šljaci. Kada sam pročitao Novakove riječi, riješio sam da kao on, te da budem smiren i nastavim dalje - zaključio je Rus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.