KONTROVERZNI FRANCUZ

Pera nije briga što oni koji nisu vakcinisani neće moći igrati na Australian Openu

Ako ne žele igrati još bolje za mene, poručio 47. igrač svijeta

Per: Nije moj problem. AGENCIJE

A. V.

2.11.2021

Francuski teniser Benoa Per (Benoit Paire) izjavio je da ga nije briga što oni koji nisu vaksinisani protiv Covida-19 neće moći igrati na  Australian Openu u januaru naredne godine.

 - U Melburnu više nema karantina ako si vakcinisan. Za one koji nisu vakcinisani nije me briga. Ako ne žele igrati još bolje za mene. Ja sam motiviran i želim imati odličnu sezonu sljedeće godine. Ako ima onih koji se nisu voljni vakcinisati neka ostanu u Evropi, to nije moj problem. Da bi išao u Australiju moraš biti vakcinisan, ja jesam i veselim se igranju na Australian Openu", izjavio je 47. igrač svijeta nakon što je u ponedjeljak u izgubio u prvom kolu ATP Masters 1000 turnira u Parizu.

Branitelj naslova na Australian Openu Novak Đoković i pobjednik US Opena Danil Medvedev još nisu otkrili da li su vakcinisani i već ranije su izrazili sumnju u to da li će igrati na prvom grend slemu sezone, budući da je premijer savezne države Viktorije, čiji je Melburn glavni grad, odbacio mogućnost iznimke za bilo koga ko nije vakcinisan.

Rafael Nadal je javno podržao vakcinaciju i kazao je da se nada da će biti spreman za Australian Open nakon što oporavio od operacije stopala i sada naporno trenira za početak nove sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.