TENIS

Zverev posljednji polufinalist Mastersa u Parizu

Savladao Ruda

Zverev: Slijedi mu duel s Medvedevom. AFP

Piše: A. V.

6.11.2021

Nijemac Aleksander Zverev (Alexander) posljednji je polufinalist ATP Mastersa iz serije 1000 u Parizu, nakon što je u četvrtfinalu savladao Norvežanina Kaspera Ruda (Casper Ruud) sa 7:5, 6:4.

Zverev će u polufinalu igrati protiv branitelja naslova Rusa Danila Medvedeva koji je sa 7:6 (7), 6:4 svladao senzaciju turnira, francuskog kvalifikanta Iga Gastona (Hugo).

Ranije u petak u polufinale su se plasirali prvi teniser svijeta Srbin Novak Đoković i Poljak Hubert Hurkač (Hurkacz). Nakon što je Hurkač u prvom četvrtfinalu savladao Australca Džejmsa Dakvorta (James Duckworth) sa 6:2, 6:7 (4), 7:5 i tom pobjedom osigurao plasman na završni turnir koji će se održati u Torinu od 14. do 21. novembra, Đoković je u drugom četvrtfinalu sa 6:4, 6:3 bio bolji od Amerikanca Tejlora Frica (Taylor Fritz).

Hurkač je tako kompletirao listu od osam sudionika ovogodišnjeg "mastersa". Ranije su plasman u Torino osigurali Srbin Novak Đoković, Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Grk Stefanos Cicipas (Tsitsipas), Nijemac Aleksander Zverev, Italijan Mateo Beretini (Matteo Berrettini) i Norvežanin Kasper Rud..

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.