PARIZ

Đoković nakon preokreta pobijedio Medvedeva i ispisao historiju masters turnira

Ovo je bila 37. titula na mastersima, čime se Novak osamostalio na rang listi

Đoković: Bolji od Medvedeva u tri seta. AFP

E. Ćosić

7.11.2021

Novak Đoković osvojio je Masters u Parizu nakon što je poslije preokreta savladao Danila Medvedeva sa 2:1. Po setovima je bilo 4:6, 6:3 i 6:3.

Svjetski broj jedan je loše otvorio meč, pošto je na startu prvog seta izgubio brejk. U 4. gemu se revanširao Medvedevu, uzevši mu brejk bez izgubljenog poena, a onda je u 7. ponovo ostao kratak na svojoj servi. Do kraja je Rus rutinski završio posao. 

U drugom setu je viđen samo jedan brejk, i to u 4. gemu kada je Đoković brejknuo Medvedeva. Rus je uspio spasiti dvije set lopte, ali ne i treću, pa je Novak sa 6:3 poravnao rezultat na 1:1 u setovima. 

U trećem setu u posljednja četiri gema viđena su četiri brejka, a Đoković je osvojio tri. Kod 2:2 je Novak oduzeo brejk Rusu, a onda ga potvrdio s "nulom". Ponovo mu je uzeo brejk u narednom servis gemu, ali Rus je vratio istom mjerom. Ipak, Đoković je opet došao do brejka i do naslova prvaka.

Prvi reket svijeta je tako po šesti put osvojio ovaj trofej, a ovaj naslov mu je ukupno 37., po čemu se osamostalio na rang listi po broju masters titula. Samim plasmanom u finale, Đoković je već obezbijedio i da će po sedmi put u karijeri godinu završiti na 1. mjestu ATP liste. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.