TENIS

Marko Maksimović, buduća zvijezda bijelog sporta za "Avaz": Želim biti poput Đokovića

Poslije osvojene titule evropskog juniorskog prvaka sebi sam zacrtao više ciljeve, poručio je talentovani igrač

Maksimović: Omiljeni udarac mu je dropšot. AVAZ

Piše: E. Ćosić

8.11.2021

Marko Maksimović je oduševio naciju kada je u Monte Karlu potukao konkurenciju i postao juniorski prvak Evrope.



Veliki uspjeh

Ovaj Dobojlija je napravio veliki uspjeh, a iako mu je samo 15 godina, čvrsto stoji na zemlji. Mjesec dana od titule u Monte Karlu, Marko je hladne glave za „Dnevni avaz“ govorio o svom uspjehu.

- Utisci su se slagli. Osjećaj je lijep i stvarno je bilo divno iskustvo, započeo je razgovor za naš list mladi Maksimović, koji važi za jednog od najperspektivnijih sportista u državi.

Pametno razmišlja, ali ne pomišlja „povući ručnu“. Priznaje da su očekivanja porasla i da je sam sebi zacrtao više ciljeve.

- Naravno da je tako, sada sam sebi zacrtao više ciljeve za buduće stvari u svojoj teniskoj karijeri. Što se tiče specijalnosti, omiljeni udarac mi je dropšot - govori nam teniser, koji ne sakriva da mu je uzor Novak Đoković.

Bolji od idola

Da stvar bude bolja, Marko je još mlađi uspio ponoviti podvig svog idola i osvojiti Evropsko juniorsko prvenstvo s 15 godina – Đoković je to uspio godinu stariji.

Marko je usredotočen samo na tenis i ne gleda druge sportove. Inače, kada ga pitate o idolu Đoković nema premca, ali između Rafaela Nadala i Rodžera Federera (Roger), bira Nadala.

Odličan učenik

Zanimalo nas je i kako Marko usklađuje svoje obaveze, obzirom na to da još pohađa školu. Sve je dobro uklopio, štaviše, odličan je učenik.

- Ja sam odličan učenik. Idem u privatnu školu u Novom Sadu i zato mi je lakše da uskladim sve obaveze. Ne trpi trening od škole, ni škola od treninga - rekao je Maksimović koji je pohvalio uslove koje ima u Teniskom klubu Doboj.

- Uslovi su fantastični, imam sve što jedan igrač može da poželi. I trenutno ne razmišljam ići negdje drugo – dodao je perspektivni bh. teniser.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.