BIVŠA TENISERKA

Barbara Šet: Đoković se vakcinisao, ali šuti zbog podjela

Da nije cijepljen ne bi mogao igrati Masters u Parizu, poručila je Austrijanka

Barbara Šet i Novak Đoković. AVAZ

Piše: E. Ćosić

10.11.2021

I dalje je neizvjestan nastup Novaka Đokovića na Australian Openu, a sve zbog toga što se trenutno prvi teniser svijeta nije vakcinisao, barem prema onome što je javnosti poznato.

Bilo je optužbi da se cijepio u tajnosti, međutim Đoković to nije potvrdio nikada. Sada je u red onih koji su komentarisali njegovo mišljenje kada je riječ vakcinacija i nekadašnja teniserka Barbara Šet (Barbara Schett). Austrijanka je u razgovoru za "Kleine Zeitung" rekla kako se Đoković vakcinisao i to zbog Australian Opena. Ona je poručila kako teniser iz Srbije ne bi mogao nastupiti ni na Mastersu u Parizu da nije vakcinisan.

Šet je poručila kako smatra da Đoković šuti isključivo što mu smetaju podjele. 

- Strašno je šta se događa u društvu između vakcinisanih i nevakcinisanih. Ne mogu vjerovati da smo spali na to da diskriminišemo ljude prema tome hoće li se vakcinisati li neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude - rekao je Đoković prije mjesec dana.

Inače, premijer savezne australijske države Viktorije Danijel Endrus (Andrews) rekao je kako njegova vlada nevakcinisanim neće dozvoliti igranje na prvom Gren slemu sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.