UOČI NASTUPA U TORINU

Novak Đoković: Umorio sam se od jurenja rekorda, mentalno i emotivno

Srbijanski as se nada da bi titula u Parizu mogla da bude dobra najava za ono što slijedi u Italiji

Đoković iza sebe ima uspješnu sezonu. AFP

M. K.

12.11.2021

Srbijanski teniser Novak Đoković spreman je napad i na završni Masters u ovoj godini, u Torinu koji počinje 14. novembra.

Đoković je medijima govorio o očekivanjima u Torinu, te o svojoj spremi za ovaj turnir.

- Mislim da sam svježiji jer nisam igrao tako mnogo turnira kao ranijih godina, ali sam imao nekoliko iscrpljujućih takmičenja, posebno na grend slemovima. Ne mislim da sam isključivo fizički iscrpljen, već mentalno i emotivno, zbog pritiska koji sam imao, da dođem do tog historijskog učinka. To me je mnogo umorilo, tako da sam osjećao da mi je potreban odmor, da se regenerišem, pokušam da se spremim za jak finiš godine, rekao je Đoković.

Srbijanski as se nada da bi titula u Parizu mogla da bude dobra najava za ono što slijedi u Italiji, te se osvrnuo na podatak da je posljednji Masters osvojio 2015. godine.

- Možda je to bilo zbog energije potrošene tokom sezone. Gubio sam neke tijesne mečeve, poput onog protiv  Dominika Tima (Dominic Thiem) u taj-brejku u polufinalu. Radi se o tome da igrate na najvišem nivou protiv osam najboljih na svakom meču. U pitanju je jak intenzitet, jak zahtjev od vas da budete najbolji. To zahtjeva četiri ili pet mečeva od vas da biste osvojili turnir, igra svako sa svakim, objasnio je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.