TENIS

Beretini predao Zverevu

Italijan zbog povrede završio nastup na Završnom Mastersu

Beretini: Zamijenit će ga Siner. AFP

A. V.

15.11.2021

Mateo Beretini (Matteo Berrettini), jedini domaći predstavnik na ATP Finalu u Torinu, bio je prisiljen zbog povrede predati meč 1. kola "Crvene" grupe Aleksandru Zverevu (Alexander Zverevu) početkom drugog seta, pri vodstvu njemačkog tenisera 7:6 (7), 1:0.

Beretini je u prvom setu propustio dvije set-lopte u 12. gemu na servis Zvereva, a imao je i prednost 4:2 u taj-brejku. No, Nijemac je svoju treću set-loptu pretvorio u kapitalnu prednost.

U drugom setu je Zverev lakoćom zadržao servis u prvom gemu, da bi u drugom Beretini u jednoj izmjeni osjetio bol u lijevom dijelu prsnog koša te odmah signalizirao sutkinji da pozove fizioterapeuta. Bolan izraz lica i suze u očima dale su naslutiti da Beretini neće moći nastaviti dvoboj.

Nakon ukazane pomoći je pokušao igrati, ali je ubrzo shvatio da to nema smisla te je predao meč.

U prvom dvoboju nedjeljnog programa Rus Danil Medvedev pobijedio je Poljaka Huberta Hurkača (Hurkacz) sa 6:7 (5), 6:3, 6:4 u dvoboju u kojem nije bio suočen ni s jednom brejk loptom.

U utorak će Medvedev igrati protiv Zvereva, a Hurkačev protivnik će najvjerojatnije biti drugi Italijan, 20-godišnji Janik Siner (Jannik Sinner), koji se u Torinu nalazi u statusu prve zamjene, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.