TENIS

Beretini odustao od Završnog mastersa, mijenja ga Siner

Povrijedio se u meču prvog kola protiv Zvereva

Beretini: U suzama napustio teren. AGENCIJE

A. V.

16.11.2021

Italijanski teniser Mateo Beretini (Matteo Berrettini), koji je u nedjelju bio prisiljen predati meč prvog kola Završnog mastersa Nijemcu Aleksandru Zverevu (Alexander), u utorak je odustao od nastupa, a zamijenit će ga sunarodnjak Janik Siner (Jannik Sinner).

Beretini je povrijedio mišiće lijeve strane prsnog koša, početkom drugog seta, nakon što je prvi izgubio u taj-brejku. Pokušao je nastaviti meč poslije ukazane liječničke pomoći, ali je ubrzo u suzama napustio teren nakon samo jednog odigranog gema u drugom setu.

Italijani će, unatoč Beretinijevom odustajanju, ipak imati za koga navijati, već od 21 sat, kad će Janik Siner u dvorani Alpitour igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača (Hurkacz), što će biti repriza ovogodišnjeg finala turnira Masters 1000 serije u Majamiju, gdje je slavio poljski teniser.

Iako nije igrao u nedjelju, Siner ima priliku izboriti mjesto u polufinalu. To može učini samo tako da večeras pobijedi Hurkača, a potom i u četvrtak bude bolji od Danila Medvedeva, a istovremeno poljski teniser u posljednjem meču savlada Zvereva.

Medvedev je današnjom pobjedom nad Zverevom osigurao prvo mjesto u grupi, jedino što treba još učiniti je pojaviti se na meču posljednjeg kola grupne faze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.