NIKO NE ZNA GDJE JE

Američka teniserka prozvala Nadala, Federera i Serene zbog Peng Šuaji: Zar niste moćni, zašto šutite?

Nekada najbolja igračica svijeta nestala prije šest dana

Peng: Optužila vicepremijera Kine da je silovao. TWITTER

E. Ćosić

18.11.2021

Peng Šuai (Shuai), kineska teniserka koja je prije dvije sedmice optužila vicepremijera Kine da je silovao, nestala je prije šest dana. Ona je rekla kako je silovao Zang Gaoli (Zhang), dok je njegova žena držala straža. 

"China Global Television Network" je objavila pismo u kojem se teniserka javila da je s njom sve uredu i da se samo odmara, što je izazvalo sumnju brojnih njenih kolega.

Danas se oglasila nekadašnja američka teniserka Džejmi Hampton (Jamie) koja je prozvala Rafaela Nadala, Rodžera Federera (Roger) i Serenu Vilijams (Williams), koji šute povodom ovog slučaja.

- Federeru, Nadalu, Serena, molim vas oglasite se o slučaju Šuaji Peng. S obzirom na ono što se dogodilo i što se događa, ako ne možete stati u zaštitu i progovoriti o slučaju kolegice i Gren slem šampionke, jeste li zaista lideri, jeste li zaista glavni u ovom sportu ili ste već samo veoma bogati? Recite nešto - napisala je Hamtpon.

Đoković je nakon meča s Andrejem Rubljovom (Andrey Rublev) dao komentar o tom slučaju.

- Nemam puno informacija o tom događaju. Prošle sedmice sam pročitao što se dogodilo i, iskreno, šokantno je da se ona i dalje vodi kao nestala. Viđao sam je često na Touru prethodnih godina i jedino što mogu reći je da se nadam da je sve uredu. Sve je to užasno. Ne mogu ni zamisliti kako se osjeća njena porodica dok ne znaju gdje se nalazi - rekao je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.