POTRAGA ZA PENG ŠUAI

Osvanuli snimci kineske teniserke: Sajmon i dalje sumnja u njenu sigurnost

Objavljen je snimak na kojem se Peng pojavljuje na teniskoj priredbi u Pekingu

M. K.

Peng je navodno snimljena u jednom restoranu

Foto: Printscreen


Urednik "Global Timesa", kineskog državnog medija, objavio je dvije snimke Peng Šuai (Shuai), poznate kineske teniserke koja se i dalje vodi nestalom, a na snimcima se Peng vidi u restoranu u društvu trenera i prijatelja.

Pomenuti medij je to učinio nakon brojnih zahtjeva sa svih strana svijeta da Kina dokaže da Peng nije nestala niti je pod bilo kakvom kontrolom države.

Osim toga, objavljen je i snimak na kojem se Peng pojavljuje na teniskoj priredbi u Pekingu.

Međutim, ponovo se javio direktor WTAorganizacije, Stiv Sajmon (Steve Simon), koji ne vjeruje da je Peng slobodan i bez vanjskih pritisaka. 

- Drago mi je što vidim snimke na kojima je Peng, ali i dalje je nejasno je li slobodna i može li sama donositi odluke, bez iznude ili vanjskih utjecaja. I dalje sam zabrinut za njeno zdravlje i sigurnost, rekao je Sajmon, koji je već zaprijetio Kini oduzimanjem domaćinstva svih WTA turnira toj zemlji. 

Podsjećanja radi je nedavno objavila je da ju je bivši kineski dopremijer Žang Gaoli (Zhang) tjerao na seksualne odnose dok je njegova supruga pred vratima čuvala stražu. Njena objava na kineskoj društvenoj mreži Weibo obrisana je nakon pola sata, a za Peng se od tada više nije čulo. 

NA VRH

Podijeli članak na