TENIS

Iz Australije odbacuju tvrdnje da ucjenjuju Đokovića

Odgovorili Novakovom ocu Srđanu koji je iznio optužbe na njihov račun

Đoković: Žestok protivnik vakcinisanja. AGENCIJE

A. V.

1.12.2021

Sve više napetosti dobiva priča o tome hoće li najbolji svjetski teniser Novak Đoković zaigrati na prvom grend slem turniru, Australian Openu u Melburnu.

Iz Australije su jasno dali do znanja svim teniserima i teniserkama da će u Melburnu moći nastupiti jedino ukoliko ranije obave potpuno vakcinisanje na COVID-19. U epicentru priče je Đoković koji je cijelo vrijeme žestoki protivnik vakcinisanja, no na tom turniru postoji i veliki ulog za njega.

Lovi jubilarnu desetu titulu pobjednika na Australian Openu te 21. grend slem naslov u karijeri, čime bi se za jednu titulu odvojio od velikih rivala Rafaela Nadala i Rodžera Federera (Roger).

U tu priču se prije nekoliko dana upleo i Novakov otac Srđan koji je, između ostalog, naveo kako je tamošnji stav "ucjena spram Đokovića". Vrlo brzo je dobio i odgovor od strane domaćina turnira.

- Ako ste teniser ili bilo koji drugi sportista koji dolazi kod nas, onda također imate odgovornost prema zajednici u koju ste dobrodošli. Stoga još jednom molimo sve teniske zvijezde da se pridržavaju mjera koje vrijede za sve stanovnike ili posjetitelje Viktorije. To nije nikakva ucjena, već protokol za sigurnost našeg društva - rekao je Martin Pakula, ministar sporta savezne države Viktorija gdje će se i održati Australian Open, prenosi Hina.

Turnir u Melburnu se igra od 17. do 30. januara iduće godine, a Đoković, ili bilo ko drugi, ima i opciju da kao nevakcinisana osoba dođe u Melburn, ali i pritom prvo provede četrnaest dana u karantinu, što su iz njegovog štaba odmah odbacili kao mogućnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.