ATP KUP

Poljaci svladali Grke

U nedjelju su na rasporedu dvoboji prvog kola u grupama B i C. U grupi B će igrati Rusija – Francuska i Italija – Australija, a u grupi C Kanada – SAD i Njemačka – Velika Britanija

Nakon prvog kola na tabeli grupe D vodeća je Argentina, druga je Poljska, treća Grčka, a četvrta Gruzija. AFP

G. Š.

1.1.2022

Nakon što je Španija sa 3:0 svladala Čile, a Argentina istim rezultatom bila bolja od Gruzije, prvog dana ATP kupa u Sidneju, Poljska je sa 2-1 nadvisila Grčku, kao i srbijanski teniseri norvešku.

U grupi A su Srbiji pobjedu donijeli Nikola Ćaćić i Filip Krajinović svladavši u igri parova Viktora Đurasovića i Kaspera Ruda (Casper Ruud) sa 7-6 (3), 6-3. Prethodno je Krajinović u prvom pojedinačnom meču bio bolji od Đurasovića sa 6-2, 7-5, dok je Rud sa 6-3 7-5 nadigrao Dušana Lajovića, koji je nakon odustajanja Novaka Đokovića postao najbolje rangirani igrač srbijanske reprezentacije na ATP kupu.

Nakon prvog kola na tabeli grupe A vodi Španjija, druga je Srbija, treća Norveška, a posljednji Čile.

U grupi D Poljska je pobjedu nad Grčkom osigurala već nakon pojedinačnih dvoboja. Kamil Majchrzak je svladao Mihaila Pervolarakisa sa 6-1, 6-4, a Hubert Hurkacz je s uvjerljivih 6-1, 6-2 nadigrao Aristotelisa Thanosa koji je zamijenio Stefanosa Tsitsipasa na “prvoj ploči”. Četvrti teniser svijeta je od nastupa u singlu odustao zbog bolova u laktu, ali je odlučio zaigrati u paru s Pervolarakisom s kojim je svladao Hurkacza i Jana Zielinskog sa 6-4, 5-7, 10-8.

Nakon prvog kola na tabeli grupe D vodeća je Argentina, druga je Poljska, treća Grčka, a četvrta Gruzija.

U nedjelju su na rasporedu dvoboji prvog kola u grupama B i C. U grupi B će igrati Rusija – Francuska i Italija – Australija, a u grupi C Kanada – SAD i Njemačka – Velika Britanija, prenosi SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.