PRVI GREN SLEM SEZONE

Đokoviću ističe vrijeme: Do početka Australijan opena je još samo 15 dana

I dok sportska javnost sa nestrpljenjem iščekuje konačnu vijest o Đokoviću, iz Melburna mu je stiglo upozorenje da vrijeme ističe. To mu je poručio direktor turnira Krejg Tajli

Đoković: Još uvijek se ne zna da li će nastupiti u Melburnu. twitter

E. Ćosić

2.1.2022

Do početka prvog Gren slema sezone, Australijan opena, ostalo je još tačno 15 dana, ali ni dalje nije poznato da li će na njemu nastupiti prvi teniser svijeta Novak Đoković.

I dok sportska javnost sa nestrpljenjem iščekuje konačnu vijest o Đokoviću, iz Melburna mu je stiglo upozorenje da vrijeme ističe. To mu je poručio direktor turnira Krejg Tajli (Craig Tiley).

- Ostalo nam je još nekoliko čarter letova do kraja ove sedmice i nakon toga svi igrači koji učestvuju će biti ovdje - rekao je Tajli, a onda se posebno dotakao Đokovićevog slučaja.

- Što se tiče samog Novakovog statusa, mislim da ćemo dobiti ishod u narednih nekoliko dana. U suprotnom, ubrzo će postati kasno da se pojavi i da igra na Australijan openu. Još vrlo malo je ostalo da se sve odigra. Postoje pravila. Izuzetak je takav, nije napravljen kao rupa za privilegovane - rekao je direktor Australijan opena.

Inače, Đoković je na Australijan Openu rekorder sa devet osvojenih titula, a drži i niz od 21 meča uzastopno bez poraza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.