SIDNEJ

Australski premijer traži dokaze da je Đokovićevo izuzeće od vakcinisanja autentično

Bez posebnih pravila za najboljeg tenisera svijeta

Đoković: Nema nikakav poseban tretman. AGENCIJE

A. V.

5.1.2022

Australski premijer Skot Morison (Scott Morrison) izjavio je u srijedu da će prvi teniser svijeta Novak Đoković morati dokazati da je medicinsko izuzeće od vakcinisanja protiv koronavirusa koje je dobio autentično ili će ga prvim avionom poslati kući.

 - Čekamo njegovu prezentaciju i dokaze koje je pružio. Ako nema dovoljno dokaza prema njemu ćemo se odnositi kao prema bilo kome drugome, odnosno prvim avionom bit će poslan kući. Neće biti nikakvih posebnih pravila za Đokovića - kazao je premijer Morison.

On je to izjavio nakon što se je sastao sa predstavnicima australskih država s kojima je raspravljao o rekordnim brojevima zaraženih Covidom-19, prenosi Hina.

Prije toga Teniski savez Australije i vlada države Viktorije objavili su da Đoković nije imao nikakav poseban tretman da bi bi dobio medicinsko izuzeće od vakcinisanja protiv koronavirusa, koje je obavezno sa sve koji će nastupiti na Australian Openu. Dužnosnici su rekli da je Đoković bio jedan od rijetkih, od njih 26, koji su zatražili izuzeće i dobili ga.

Direktor Teniskog saveza Australije Kreg Tili (Craig Tiley) kazao je da je proces dobivanja medicinskog izuzeća odrađen u dvije faze i da su ga proveli nezavisni eksperti, te da su svi zahtjevi za izuzeće morali ispuniti uvjete koja je postavila Australska savjetodavna grupa za imunizaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.