AUSTRALIJA

U "slučaj Đoković" umiješala se i politika: Ambasador Australije pozvan na razgovor, javio se i Ivanišević

Nakon ispitivanja, Novak Đoković je poslat u pritvor u pratnji dva policajca

M. K.

Ivanišević na aerodromu u Melburnu

Foto: Instagram


Ambasador Australije u Srbiji, Danijel Emeri (Emery), pozvan je u Ministarstvo vanjskih poslova na razgovor povodom "slučaja Novaka Đokovića" koji se nalazi u Melburnu u pritvoru, javljaju mediji u Srbiji.

Srbija zahtjeva da Novak Đoković bude odmah pušten iz pritvora, a isto je zahtijevao i ambasador Srbije koji je stupio u kontakt sa teniserom.

Podsjetimo, prvi teniser svijeta Novak Đoković je stigao u Melburn gdje nije dobio vizu vlade Viktorije, a prve informacije iz australijskh medija govorile su da se Đokovićeva viza koja uključuje medicinsko izuzeće nije podudarala s potrebnom dokumentacijom graničnih snaga.

Đoković je saslušan u Melburnu u imigracionom odjeljenju, a sve je trajalo do 1.15 po lokalnom vremenu. Ostala su neriješena pitanja da li Novak ima adekvatnu dokumentaciju i da nije jasno da li je infekcija koronavirusom u posljednjih šest mjeseci, za koju se sumnja da je Novakov razlog za medicinsko izuzeće, dovoljan dokaz da se Srbijanac pusti u zemlju.

Nakon ispitivanja, Novak Đoković je poslat u pritvor u pratnji dva policajca, gdje se trenutno nalazi, što je u izjavi za B92 potvrdio i njegov otac Srđan.

Sa aerodroma se fotografijom javio Novakov trener Goran Ivanišević, te je napisao:

"Nije uobičajen izlet za put dole", napisao je Ivanišević aludirajući na Australiju.

NA VRH

Podijeli članak na