IMAO MEDICINSKO IZUZEĆE

Tri tenisera ušla u Australiju sa istom vizom kao Đoković, koji se ne predaje, krenuo u borbu protiv deportacije

Više informacija bi trebalo da bude poznato do kraja dana, a konačni rok za odluku je ponedjeljak

Đoković je devetostruki šampion u Melburnu. AFP

N. Aj.

6.1.2022

Tri tenisera kojima je odobreno medicinsko izuzeće od vakcine ušla su u Australiju sa istom vizom koju je imao i Novak Đoković, saznaje Reuters iz izvora bliskih Australian Openu.

Đokoviću je odobreno medicinsko izuzeće, ali po slijetanju je navodno ustanovljeno da je srpski teniser tražio “pogrešnu vizu”. Granična policija je kontaktirala Vladu. Federalne vlasti su tražile od Vlade Viktorije da mu odobri vizu, što je odbijeno.

I Sport klub iz svojih izvora može da potvrdi da su sa istom vizom za koju je Đoković podnio zahtjev neki teniseri ušli u Australiju.

Greg Hunt, ministar zdravlja Australije, potvrdio je da Đoković nije pružio „dokaze dovoljnog standarda“ da uđe u zemlju, te da će biti poslat kući.

Australian Open počinje 17. januara, a Đoković je devetostruki šampion u Melburnu.

Ipak, Đoković je pokrenuo žalbeni postupak pred Federalnim sudom, kako bi sprečio deportaciju.

Đokovićevi advokati su uložili žalbu u posljednjem trenutku, pa predstavnici suda čekaju dokumente koji bi trebalo da podrže Đokovićev slučaj.

Sudija Entoni Keli (Anthony Kelly), zadužen za Đokovića, je odmah nakon što je dobio informaciju da je Đoković u hotelu u karantinu, upitao da li ima pristup terenu za tenis, prenio je australijski portal "The Age".

Odmah potom, Keli je od advokata zatražio raspored turnira.

Đokovićev predstavnik Nik Vud (Nick Wood) je rekao da su započeli razgovor sa vlasti kako bi pronađen način da Novak ipak zaigra, ali je glavni cilj rješavanje problema sa vizom.

- Nedostatak vize, ukoliko bude potvrđeno njeno otkazivanje, bi bilo nepremostiva prepreka za Đokovićev nastup na turniru - rekao je Vud.

Više informacija bi trebalo da bude poznato do kraja dana, a konačni rok za odluku je ponedjeljak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.