JASAN STAV

Medvedev prokomentirao Đokovićevu dramu s vizom i zabranu ulaska u Australiju

Rus smatra da bi Srbijancu trebalo dozvoliti da učestvuje na prvom grend slemu sezone, ako je imao validan razlog za medicinsko izuzeće

Medvedev i Đoković. AGENCIJE

A. V.

6.1.2022

Ruski teniser Danil Medvedev smatra da bi Novaku Đokoviću trebalo dozvoliti da učestvuje na Australian Openu, ako je imao validan razlog za medicinsko izuzeće.

Srbijanskom teniseru odobreno je medicinsko izuzeće od obavezne vakcinacije, ali mu vlasti nisu dozvolile da uđe u Australiju.

Inostrani mediji pominjali su da je Novak imao problema sa vizom, a onda je objavljeno da nije imao dovoljno jake dokaze za pomenuto izuzeće. Prvi reket svijeta je potom angažirao advokate, a trenutno je u karantinu i čeka konačnu odluku nadležnih organa.

- Ako je Novak s pravom dobio medicinsko izuzeće, trebalo bi da bude ovdje. Ako nije, onda ni ne bi trebalo. Zvuči jednostavno, ali je drugačije u realnom životu. Ne znam kakva je priča - rekao je Medvedev.

- Ako je dobio izuzeće, trebalo bi da ga puste. Ako nešto nije u redu sa papirima i zbog toga ga nisu pustili... Pa, dešava se i to nekada.

Ukoliko Đokoviću ne bude dozvoljeno da igra u Melburnu, ruski teniser će biti jedan od najvećih favorita.

- Još se ne zna. On još može da igra na Australian Openu. Ako ne bude momka koji je devet puta osvajao ovaj turnir, znači da će žrijeb biti otvoren. To nije tajna - poručio je Medvedev.

Australian Open na programu je od 17. januara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.