SRBIJA

Nastavili se protesti u Beogradu zbog Novaka Đokovića

Prvi put se oglasio i Marian Vajda, Novakov trener

Protesti zbog "nepravde" prema prvom reketu svijeta. twitter

I. Ćosić

7.1.2022

Porodica Novaka Đokovića nastavila je proteste u Beogradu ispred Skupštine Srbije jer se prvi reket svijeta nalazi u hotelu za migrante u Melburnu. 

Novak čeka odluku suda da li će biti deportovani ili će mu uvažiti žalbu i dokumentaciju za ulazak u Australiju tretirati kao validnu.

Sve veća podrška

Srbijanskom teniseru stiže sve veća podrška teniskog svijeta, a prema informacijama koje je saopštila njegova porodica, Novak boravi u lošim uslovima.


Kako su najavili otac i majka najboljeg tenisera svijeta, protesti će biti sve dok se ne ispravi "nepravedni" čin prema Novaku Đokoviću. 

Prvi put se oglasio i Novakov trener

Prvi put se oglasio i Marian Vajda, Novakov trener, koji je jedan od glavnih ljudi u uspješnoj karijeri srbijanskog tenisera. 

- Ograničeni su samo zakoni i ljudski mozak, ali slobodna ljudska duša je demonstracija slobode, jedinstva i neograničene ljubavi. Šampione, svi smo uz tebe - poruka je Mariana Vajde, koji se prvi put oglasio povodom situacije u kojoj se našao prvi reket svijeta.

U ponedjeljak je zakazano saslušanje, kao i odluka o deportaciji Novaka Đokovića.  Na protestima je ponovo govorio i Srđan Đoković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.