ATP KUP

Ni Medvedev nije bio dovoljan: Kanada se preko Rusije plasirala u finale

Dubl meč odlučivao ko će igrati protiv Španije

Kanada zaustavila Rusiju u odbrani naslova. AFP

I. Ćosić

8.1.2022

Teniska reprezentacija Kanade plasirala se u finale ATP kupa nakon što je u polufinalu bila bolja od Rusije, predvođena Danilom Medvedevom. 

Bez iznenađenja u singlu

U prvom meču ove dvije reprezentacije odigrali su Denis Šapovalov (Shapovalov) i Roman Safjulin (Safiullin). Uzbudljiv meč koji je otišao u tri seta, gdje je na kraju kao pobjednik izašao kanadski reprezentativac. Po gemovima je to bilo 6:4, 5:7 i 6:4 za Šapovalova.

Rusima je nadu vratio Danil Medvedev, drugi reket svijeta, koji je razbio Ože-Alijasima (Auger Aliassime) za jedan sat i 10 minuta. Po gemovima je to bilo 6:4 i 6:0, u prilično laganom meču za Medvedeva. 

Dubl odlučio pobjednika

Kako je rezultat bio 1:1, dubl meč je odlučivao ko će igrati protiv Španije u finalu ATP kupa.

I jedna i druga reprezentacija izašla je u najjačem sastavu. Za kanadsku reprezentaciju igrali su Šapovalov i Ože-Allijasime , dok su za Ruse nastupili Medvedev i Safjulin.

Pobjednik je bio poznat nakon taj brejka, gdje su kao pobjednici izašli reprezentativci Kanade. Gledajući po gemovima, to je izgledalo 4:6, 7:5, te na kraju 10:7 u taj-brejku za Kanađane. 

Današnjim porazom, Rusija je izgubila šansu da odbrani naslov ATP kupa. Finalni okršaj reprezentacija Kanade i Rusije na programu je sutra od 07:30. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.