NOVI PROBLEMI ZA TENISERA

Đorđe Đoković: Novaka opet hoće da uhapse i zatvore

Novinar Paul Šakal, koji piše za tamošnji "The Age", kaže da je Đoković dobio slučaj na "poštovanju proceduralne pravde"

Đoković u novim problemima?. AFP

M. K.

10.1.2022

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković dobio je Vladu Australije pred Federalnim i porodičnim sudom u Melburnu.

Međutim, advokat ministra unutrašnjih poslova za imigracije istakao je na kraju suđenja da on ima diskreciono pravo da ponovo ukine vizu Novaku Đokoviću na osnovu "prijetnje po javno zdravlje".

Kako govore posljednje informacije, Vlada Australije se, čini se, upravo odlučila na tu mjeru, prenose srbijanski mediji.

Naime, novinar Paul Šakal (Sakkal), koji piše za tamošnji "The Age", kaže da je Đoković dobio slučaj na "poštovanju proceduralne pravde", ali da zvaničnici ne vjeruju da on posjeduje ispravno medicinsko izuzeće.

Australski mediji javljaju da su imigracioni policajci, navodno, pristupili ponovnom privođenju Đokovića i njegovoj deportaciji iz zemlje.

Novakov brat Đorđe je za srbijanske medije rekao da žele da ponovo uhapse Novaka.

- Besana noć za čitavu familiju, teški momenti za nas. Novak je pokazao da je istrajan i vjeruje u sebe i svoja viđanja i ideale. Izborio se za cijeli svijet, sa druge strane imamo australijski sistem, sudija je donio pravu odluku na osnovu činjenica i nije postojao razlog za drugom sudskom odlukom, ali dobijamo informacije da je ministar unutrašnjih poslova iznad suda. Ono što mi možemo jeste da se svi angažujemo i po društvenim mrežama pustimo ovu vijest. Novaka opet hoće da uhapse i zatvore. To je posljednja informacija, izjavio je Đorđe Đoković dodavši da je Novak sa advokatima u prostorijama gdje su bili tokom suđenja, te da razmišlja o svojim opcijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.