ZANIMLJIVOST

Milosavljević: Ludi Srđan je jednom rečenicom odbio 10 miliona funti za Novaka

Sportisti i poznate ličnosti širom svijeta šalju poruke podrške prvom reketu svijeta

Novak i Srđan Đoković. Twitter

I. Ćosić

10.1.2022

Novak Đoković je dobio sjajne vijesti s obzirom na to da mu je sud odobrio vizu, ali ministar imigracija mu je još uvijek može poništiti. 

Sportisti i poznate ličnosti širom svijeta šalju poruke podrške prvom reketu svijeta. U razgovoru za srbijanske medije biznismen Milija Milosavljević, inače vlasnik kompanije Ktitor, otkrio je vrlo zanimljivu anegdotu iz Novakovog života. 

Prema njegovim riječima, navodna situacija dogodila se oko 18. rođendana najboljeg tenisera na svijetu. Poznato je da su Novak i njegova obitelj imali veliki problem na početku karijere jer nisu imali sredstava da on kvalitetno trenira.

Njegov otac je dao sve što je imao. Kako je sam pričao jednom prilikom, u jednom trenutku je bacio na stol deset maraka pred trenere i rekao "ovo je sve što imamo". Navodno je nakon toga dobio perverznu ponudu od Britanaca.

- Ja, prijatelj kuće Đokovića sam svjedok. Negdje oko Novakovog 18. rođendana, Engleska ETA vrbovala je Novaka da za 10 miliona funti na ruke, plus svake godine po milion funti za stručno usavršavanje, nastupa pod Engleskom zastavom. 

"Ludi Srđan", tada bez kinte ustaje i poručuje: Moj sin je Srbin, igrat će samo za našu Srbiju! - rekao je Milosavljević, prijatelj porodice Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.